Grad Šabac: Poljoprivredni sajam u Veroni: znanje, iskustvo i poređenje

Uoči sutrašnjeg odlaska 50 poljoprivrednih proizvođača iz šabačkog kraja na Sajam poljoprivrede u Veronu, gradonačelnik Šapca Miloš Milošević sastao se danas sa predstavnicima poljoprivrednika i organizatora putovanja u Italiju. Prema oceni gradonačelnika Šapca, od 2005. godine, kada je osnovana Direkcija za poljoprivredu grada Šapca, posebno je cenjena njena aktivnost organizovanja sajmova i stručnih poseta inostranstvu. Do sada su šabački poljoprivrednici imali priliku da prisustvuju sajmovima u Grčkoj i Austriji, a sajam u italijanskom gradu Verona jedan je od najvećih i najkvalitenijih u Evropi.

- Smatram da je neposredan kontakt poljoprivrednih proizvođača sa najnovijim dostignućima u oblastima tehnologije, poljoprivredne mehanizacije, uzgoja stoke, opreme za farme i slično, dragocen i da će im doneti korist u poslu kojim se bave, istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević. 
Kako je naglasio Vladimir Špegar, direktor Direkcije za poljoprivredu, i pored nezavidne finansijske situacije Grad Šabac izdvojio je sredstva za posetu 50 poljoprivrednika sajmu u Veroni gde će biti predstavljena dostignuća u sviim oblastima poljoprivredne proizvodnje. 
- To je najbolji način da se poljoprivrednici upoznaju sa aktuelnostima i novinama i primene ih u svojim domaćinstvima. Takođe, to je pomoć i njihovim komšijama i prijateljima, naveo je Vladimir Špegar. 
Vesna Krstić iz Pocerskog Pričinovića, koja se bavi voćarstvom i povrtarstvom, jedna je od proizvođača koji će od 6. do 9. februara boraviti sa sajmu u Veroni. Ona očekuje korist od posete sajmu jer su, kako tvrdi na osnovu ličnog iskustva, ovakvi skupovi odlična prilika za sticanje znanja i iskustava. 
- Sajmovi su i mogućnost poređenja sa drugima što je neizbežno u savremenom bavljenju poljoprivrednom proizvodnjom, poručila je Vesna Krstić.

Izvor: Beta