Med sumnjivog kvaliteta ponovo u prodavnicama

medSavez pčelarskih organizacija Srbije upozorava da se u prodavnicama ponovo pojavio med sumnjivog kvaliteta, koji ne odgovara Pravilniku o kvalitetu meda i drugih pčelinjih proizvoda. Savez pčelarskih organizacija Srbije SPOS upozorava da se u trgovinama u zemlji ponovo pojavila veća količina meda sumnjivog kvaliteta, koji ne odgovara Pravilniku o kvalitetu meda i drugih pčelinjih proizvoda.Ovaj med se prepoznaje po tome što nema ukus i odgovarajuću aromu pravog meda, a to su primetili mnogi potrošači.

SPOS je pozvao udruženja pčelara da se priključe akciji otkrivanja lošeg meda i da prijave dostave u pisanom obliku nadležnoj veterinarskoj inspekciji u svom okrugu, a ako ona ne preduzme mere onda Odeljenju veterinarske inspekcije Uprave za veterinu (Omladinskih brigada 1, Novi Beograd).
Pčelarima je dato uputstvo da prvo kupe teglu sumnjivog meda, sačuvaju račun i tek onda napišu prijavu. U slučaji da nemaju novca, SPOS će platiti tu teglu meda, o čemu se pčelari prethodno moraju dogovoriti sa tom organizacijom.

 

 

Izvor: Novosti