Sastanak CEFTA grupe za poljoprivredu sutra u Novom Sadu

NOVI SAD - Biro za regionalnu saradnju Privredne komore Srbije na predstojećem 79. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu organizovaće sutra sastanak radne grupe za poljoprivredu Foruma komora CEFTA, najavio je Novosadski sajam.Cilj ovog regionalnog susreta predstavnika privrede, koji će biti organizovan u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, je analiza dometa realizacije protokola o dodatnoj liberalizaciji u zoni CEFTA.

Očekuje se da će na sastanku u Novom Sadu biti usaglašeni stavovi za predstojeću sednicu potkomiteta CEFTA za poljoprivredu, koja se održava 29. i 30. maja u Tirani.

Okupljanje predstavnika svih članica CEFTA biće prilika i za informisanje o proteklom plodotvornom periodu tokom koga su, na regionalnom nivou, potpisani mnogobrojni sporazumi i protokoli u oblasti poljoprivrede.

Ovo je prvi sastanak Radne grupe za poljoprivredu Foruma komora CEFTA u 2012. godini i predstavlja komplementarni segment u okviru sistema od četiri radne grupe Foruma.

Preostale radne grupe foruma komora CEFTA su radna grupa za necarinske i tehničke barijere u trgovini, za carinu i pravila porekla robe i za osiguranje.

Tanjug

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.