Rusija sprečila plasman 12 tona dečje hrane "Hipp"

Ruska služba za veterinarsku i fitosanitarnu inspekciju (Roseljhoznadzor) za oblast Brjanjsk i Smoljensk sprečila je plasman na rusko tržište 12 tona dečje hrane "Hipp" proizvedene u Mađarskoj, zbog neispravnog propratnog veterinarskog sertifikata. Moskovska podružnica "Hipp Rus" dobila je nalog da vrati mađarskom dobavljaču 12 tona dečje hrane sa morskom ribom, ističe se u saopštenju Roseljhoznadzora.

"Hipp" u Mađarskoj ima jednu fabriku, a sem toga kompanija, među najvećim svetskim proizvojdačima ekološki zdrave dečje hrane, posluje u Nemačkoj, Austriji, Hrvatskoj, Ukrajini, a 2009. godine je otvorila i fabriku u Rusiji.

"Kako je veterinarska kontrola utvrdila, u propratnom veterinarskom sertifitkatu za ovu robu je bilo brojnih propusta. U takvim slucajevima veterinarska kontrola na carinskoj granici zabranjuje korišćenje ovih proizovda u zemljama Carinske unije (Rusija, Kazahstan, Belorusija).

Kompanija "Hipp", koju je osnovao 1932. godine Džordž Hip, žitelj grada Guncburga, sada je, prema vlastitim podacima, najveći svetski prerađivač bio-organskih sirovina.

Izvor (Tanjug - Ekos)

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.