PRIPREMA ZA OTVARANJE PREGOVARAČKOG POGLAVLJA 11, 12 I 13

Pregovori u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja su među najzahtevnijim oblastima evropskih integracija za zemlju kandidata, s obzirom da se okvirno trećina propisa EU u odnosu na koju je potrebno izvršiti proces harmonizacije sa pravnim tekovinama EU ,odnosi na širu oblast poljoprivrede.

Pregovaračka grupa za poljoprivredu i ruralni razvoj – 11

Sastanak analitičkog pregleda zakonodavstva Evropske unije za Pregovaračku grupu 11 – Poljoprivreda i ruralni razvoj planiran održan je od 18. marta do 20. marta 2014. godine u Briselu. Bilateralni skrinig za PG 11 održan je 14. – 16. maj 2014. godine u Briselu.

Pregovaračka grupa za poljoprivredu i ruralni razvoj – predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Pregovaračke grupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Članovi Pregovaračke grupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine; Ministarstva zdravlja; Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine; Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva finansija; Ministarstva privrede; Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija; Republičkog geodetskog zavoda; Instituta za standardizaciju Srbije; Republičkog zavoda za statistiku; Zavoda za intelektualnu svojinu; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo; Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije; Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom; Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Kancelarije za evropske integracije.

Pregovaračka grupa 12 – Bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna pitanja

Pregovaračka grupa za bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna pitanja – predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Pregovaračke grupe imenovani su iz reda predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Članovi Pregovaračke grupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.; Ministarstva zdravlja; Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine; Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva finansija; Ministarstva privrede; Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija; Ministarstva unutrašnjih poslova; Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije; Republičkog zavoda za statistiku; Instituta za standardizaciju Srbije; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

Sastanak analitičkog pregleda zakonodavstva Evropske unije (eksplanatorni skrining) za Pregovaračku grupu 12 – Bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna pitanja koji je počeo 3. februara završen je 7. februara 2014. godine u Briselu.

Bilateralni skrining za Pregovaračku grupu 12 – Bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna pitanja održan je u decembru mesecu 2014. godine.

Pregovaračka grupa za ribarstvo – 13

Pregovaračka grupa za ribarstvo – predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Pregovaračke grupe imenovani su iz reda predstavnika Ministarstva poljoprivrede, i zaštite životne sredine..

Članovi Pregovaračke grupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva poljoprivrede, i zaštite životne sredine ,Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva zdravlja; Ministarstva finansija; Ministarstva privrede; Instituta za standardizaciju Srbije; Republičkog zavoda za statistiku; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.