Preduzetnice u agrobiznisu

U ponedeljak 20.februara sa početkom u 13h u sali Skupštine Opštine Svilajnac, biće održana radionica na temu „Organskog stočarstva“.

Radionica se organizuje u okviru projekta „Preduzetnice u agrobiznisu“ koji se četvrtu godinu za redom sprovodi na teritoriji Republike Srbije u organizaciji Udruženja novinara za poljoprivredu „Agropress“.

Učešće u radionici uzeće i predstvnici resornog ministarstva tako da će ovo biti prilika da se u stručnim krugovima prodiskutuje o teorijskim postavkama ovakvog oblika stočarstva ali i prilika da se čuju praktična iskustva poljoprivrednika koji su se već odlučili na ovakav korak.

Projekat „Preduzetnice u agrobiznisu“ kao osnovnu ideju ističe jačanje položaja žene, ali i promovisanje njenog uticaja na ekonomsko osnaženje i motivaciju porodice za ostanak na selu.

U saradnji sa lokalnom samoupravom, predstavnicima Stručne poljoprviredne službe i predstavnicima „Dunav osiguranja“, generalnog pokrovitelja ove faze projekta, polaznici radionice će imati priliku da usvoje znanja iz oblasti izrade biznis plana, da se upoznaju sa mogućnostima osiguranja i unapređenja sopstvene poljoprivredne proizvodnje.

Kontakt – Slavoljub Erić, „Agropress“ Udruženje novinara za poljoprivredu, 062/532-317

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.