Održana radionica o organskoj proizvodnji u sklopu otvorenih dana biodiverziteta

Dana 15. 8. 2011. na više lokacija održana je radionica sa predstavnicima udruženja ˝Banatska lenija˝ iz Kikinde o organskoj proizvodnji i multifunkcionalnoj poljoprivredi.

Program radionice je sadržao obilazak i upoznavanje predstavnika udruženja sa oglednim poljem instituta ˝Tamiš˝ sa akcentom na organsko demo polje, koje članovima udruženja može poslužiti kao model pri njihovom uključenju u organsku proizvodnju.

Tom prilikom su se ispred Instituta ˝Tamiš˝ obratili Nikola Škrbić dipl. ing. šef PSS APV OJ Institut ˝Tamiš˝ Pančevo, Maja Sudimac, dipl. ing. savetodavac zaštite bilja PSS APV OJ Institut ˝Tamiš˝ Pančevo, Nikola Filipović predsednik udruženja ˝Banatska lenija˝ iz Kikinde, Vladan Ugrenović, dipl. ing. i dr Vladimir Filipović iz PSS APV OJ Institut ˝Tamiš˝ Pančevo kao domaćini odgovorni za realizaciju programa radionice.
 
Potom je usledila poseta organskim proizvođačima iz Crepaje, gde su predstavnici udruženja mogli da se upoznaju sa radom i iskustvima trojice proizvođača (Gazdinstvo Atanacković, gazdinstvo Marjonc, gazdinstvo Krčadinac).

Na kraju je usledila poseta Nacionalnoj asocijaciji za razvoj organske proizvodnje ˝Serbia Organica˝, gde je Snežana Ognjenović predstavila neke od dosadašnjih aktivnosti asocijacije, prednosti članstva u asocijaciji kao i planove asocijacije za naredni period.

Pored predstavnika članova udruženja ˝Banatska lenija˝ iz Kikinde, na radionici bili su prisutni medijska kuća RTV ˝VK˝ iz Kikinde i Aleksandar Pap, dipl. inž. savetodavac iz PSS Kikinda.

Dr. sci. Vladimir Filipović
Vladan Ugrenović, dipl. ing.
PSS APV OJ Institut ˝Tamiš˝ Pančevo

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.