Unapređenje organske ratarske proizvodnje u Novoj Varoši

Poljoprivredni fakultet u Zemunu organizovaće 23. jula u selu Akmačići, kod Nove Varoši skup "Dani polja organske proizvodnje heljde i žita".

Unapređenje organske ratarske proizvodnje u Novoj Varoši

Skup se održava u okviru projekta "Unapređenje organske ratarske proizvodnje u brdsko-planinskim regionima Srbije” koji se finansira kroz šemu konkurentskih donacija, u okviru STAR projekta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

"Dani polja" će biti održani u osnovnoj školi „Momir Pucarević", a uvodna izlaganja imaće predsednik opštine Nova Varoš Slaviša Purić, profesor Poljoprivrednog fakulteta Snežana Oljača i partner na projektu Jekoslav Purić iz "Agro-Zlatara" iz Nove Varoši.

Učesnici će obići ogledne parcele u Akmadžićima, a popodne je predviđen kulturno-umetnički program, u kojem će nastupiti zdravičar Bogoslav Stanković, pevači izvika, guslar Milić Šaponjić i trubački orkestar Ivana Ðenadića.

Tokom celog dana trajaće promocija turističke ponude Zlatara, a biće priređena i izložba i prodaja lokalnih proizvoda od heljde, sira, meda i rakije, kao i predmeta domaće radinosti.

Izvor: Tanjug

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.