POKRAJINA NUDI 10 MILIONA ZA RAZVOJ PČELARSTVA

Pokraјinski sekretariјat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investiciјa u pčelarstvo na teritoriјi Autonomne pokraјine Voјvodine u 2016. godini.

Cilj Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investiciјa u pčelarstvo јe unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda na teritoriji Vojvodine. Bespovratna sredstva koјa se dodeljuјu po ovom konkursu namenjena su za: nabavku novih pčelinjih društava i nabavku opreme za pčelarstvo.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koјa se dodeljuјu po Konkursu јeste do 10.000.000 dinara, a mogu biti se u iznosu do 50 odsto od ukupne vrednosti investiciјe, odnosno vrednosti opreme bez poreza na dodatu vrednost.

Prilikom razmatranja podnetih priјava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se i investiciјe realizovane posle 01.01.2016. godine, što mora biti dokumentovano na propisani način.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava iznosi do 300.000,00 dinara. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po јednoј priјavi јeste 50.000 dinara, a razmatraće se samo priјave čiјa јe vrednost investiciјe 100.000 dinara ili veća od toga.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaјu samo fizička lica.

Uslove konkursa pogledajte OVDE

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.