Konkursi i uredbe

PRODUŽEN ROK KONKURSA ZA NAVODNJAVANJE

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo saopštio je da je do kraja oktobra produžen rok konkursa za opremu za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine u 2016. godini.

PODSTICAJI ZA PRERADU VOĆA I POVRĆA

Podsticaji obuhvataju podršku programima koji se odnose na investicije u poljoprivredi za unapređenje konkurentnosti i dostizanje standarda kvaliteta i to programu za investicije u preradu poljoprivrednih proizvoda, i to u sektoru voća i povrća.

POTPISANI UGOVORI ZA NABAVKU OPREME ZA NAVODNJAVANJE

Na osnovu konkursa za sufinansiranje i dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, danas je resorni sekretar mr Vuk Radojević potpisao 147 ugovora sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

Grad Beograd daje podsticaje za voćare i povrtare

Podsticajna sredstva namenjena su za nabavku i postavljanje opreme za zaštitu zasada voćaka (protivgradna mreža sa sistemom za navodnjavanje i prihranu, na površini od 0,25 ha - 1 ha), zaštitu zasada jagoda (“veroneze” tunel sa sistemom za navodnjavanje i prihranu, na površini od 0,25-1 ha) i plastenik sa sistemom za navodnjavanje i prihranu, kao i sisteme za navodnjavanje i prihranu. Prijave se mogu podneti do 14. juna. Više o konkursu na linku - http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1553694.

Država će subvencije isplatiti posle setve

Dok poljoprivrednici traže hitnu isplatu subvencija za prolećnu setvu jer, kako kažu, nakon velikih šteta koje je suša nanela proljoprivredi protekle godine, niskih prinosa i drastično smanjenih prihoda, nemaju novca za kupovinu goriva i semena za novi rod, iz resornog ministarstva poručuju da je sada na redu registracija gazdinstava, a da podsticaju idu posle toga.

Subvencije za svinje, ovce i koze

Mere za unapređenje stočarstva
Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede usvojila Uredbe o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava za podršku nabavke osnovnog stada u svinjarstvu, ovčarstvu i kozarstvu kao i Uredbu o korišćenju podsticajnih sredstava za tov svinja u 2012. godini.