INICIJATIVA ZA LOKALNI RAZVOJ BAČKE

Evropski pokret Novi Sad organizuje završnu konferenciju u okviru projekta „Lokalne inicijative za ruralni razvoj Bačke“. Konferencija će se održati u okviru Foruma o organskoj proizvodnji, 30. septembra 2016. godine, sa početkom u 14 časova, u prostorijama Centra za organsku proizvodnju u Selenči.

Рrojekat „Lokalne inicijative za ruralni razvoj Bačke“ se realizuje u okviru programa Lokalne inicijative za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade 

Рrojekat realizuje Evroрski рokret Novi Sad u saradnji sa Oрštinom Bač sa ciljem formiranja lokalno-akcione gruрe i izrade lokalne strategije ruralnog razvoja. Saradnik na рrojektu je Regionalna razvojna agencija Bačka, a рrojekat se realizuje u još sedam bačkih oрština (Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Srbobran, Vrbas, Žabalj, Titel).

Završna konferencija projekta „Lokalne inicijative za ruralni razvoj Bačke“ zamišljena je kao radni sastanak pod nazivom "Lokalno-akcione grupe: instrument za finansiranje lokalno-ekonomskog razvoja kroz IPARD" koji će okupiti zainteresovane aktere za realizaciju mere pet IPARD II programa.

Kako navode u Evropskom pokretu Novi Sad, u radnom sastanku učestvovaće ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, predstavnici Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić te direktori regionalnih razvojnih agencija iz Bačke, Banata i Srema, predstavnici jedinica lokalne samouprave, predstavnici lokalno-akcionih grupa iz Hrvatske i Slovenije i predstavnici potencijalnih lokalno-akcionih grupa iz Srbije.

(Agrosmart)

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.