Fina hrana iz Srbije

Srpski proizvodi u Londonu

Specijaliteti srpske kuhinje predstavljeni na Sajmu turizma u Londonu. Uz dobru hranu, na Sajmu su promovisana i srpska vina, rakija kao i sve popularnije eko ture.Posebna pažnja posvećena je proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom.

Riblja pašteta od tolstolobika

Riblja pašteta od slatkovodne ribe – tolstolobika, potpuno je nova vrsta proizvoda koja se pojavila na tržištu prehrambene industrije kod nas, ali i u regionu. Nova vrsta riblje paštete proizvedena je u Fabrici za preradu ribe kompanije DTD Ribarstvo, a izabran je upravo tolstolobik, riba koja se smatra vrlo pogodnom za ishranu ljudi, jer sadrži visok nivo Omega 3 nezasićenih masnih kilselina.

Leskovački domaći ajvar u prvoj sezoni

Leskovčani zaštitili domaći ajvar, ali još nije obezbedjena dovoljna količina ovog specijaliteta za tržište.

Nakon dvogodišnje saradnje sa Komorom Sijene, a na osnovu analize koju je izvršio „Jugoinspekt“, Zavod za intelektualnu svojinu Srbije je maja ove godine izdao rešenje o zaštiti geografskog porekla i imena poznatog specijaliteta od paprike, pod nazivom „leskovački domaći ajvar“.

Otvoren sajam hrane i pića “Culinaria fine food“

Drugi Međunarodni sajam fine hrane i pića "Culinaria fine food" otvoren je danas u "Belkspo centru" i trajaće do petka.

Tokom tri dana manifestacije, od 10 do 17 sati, svoje proizvode izlaže više od 100 najznačajnijih proizvođača hrane i pića iz zemlje i regiona, dok se očekuje poseta oko 700 domaćih i 300 profesionalnih kupaca iz više od 15 zemalja.

Srpski kiseli kupus, a pod evropskim brendovima

Iz Srbije se izvozi vise preradjenih namirnica nego sto bi se reklo na prvi pogled. Mada se u Britaniji, Holandiji, Nemackoj ili Rusiji mogu kupiti razne vrste robnih marki kiselog kupusa - sve je verovatnije da se, bez obzira na ime, radi o kupusu iz Srbije.

Navalite na finu hranu i piće

Drugi Međunarodni sajam fine hrane i pića, "Culinaria fine food" biće održan od 28. do 30. septembra 2011. u Belexpocentru u Beogradu.

Tokom tri dana trajanja manifestacije, od 10 do 17 časova, svoje proizvode izlagaće više od 100 proizvođača hrane i pića iz regiona.

Vaspitači i kuvari posetili Bio-farmu Mamužić

Na bio farmi „Mamužić" u Ljutovu organizovana je manifestacija „Dani otvorenih farmi" u saradnji Predškolske ustanove „Naša radost" Udruženje TERRA'S. Bila je to prilika da se vaspitači i kuvari „Naše radosti" na licu mesta upoznaju sa procesom proizvodnje organskih proizvoda.Manifestacija je realizovana u okviru projekta "ORGANICA.net" podržanog od strane Evropske unije, a sprovodi ga Udruženje TERRA'S u saradnji sa Udruženjem Slap iz Osijeka u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatske i Srbije.

Dani vrganja na Kopaoniku

Zaljubljenici u prirodu i planinu, u periodu od 9. do 11. septembra, drugu godinu za redom biće u prilici da posete manifestaciju „Dani vrganja" na Kopaoniku, u organizaciji MK Mountain Resorta, Nacionalnog parka Kopaonik i Turističko-sportske organizacije „Raška“.