SIEPA pozvala preduzeća na sajmu prehrane "World Food" u Moskvi

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) pozvala je domaće kompanije da se prijave za učešće na sajmu prehrane World Food u Moskvi, Rusija, koji se održava od 17. do 20. septembra 2012. godine.

"World Food Moscow" je vodeći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, koji se već 20 godina održava jednom godišnje u Moskvi, u sajamskom prostoru Ekspocentar.

U 2011. godini, na površini od približno 25.000 m² svoje proizvode je predstavilo 1.420 izlagača (14% više nego 2010. godine) iz 65 zemalja. Tokom četiri dana, sajam je obišlo 44.971 specijalizovanih kupaca i distributera, koji su za cilj imali pronalazak novih dobavljača i praćenje tržišta.

Cilj nastupa srpskih kompanija je promocija i povećanje izvoza srpske prehrambene industrije na tržište od 140 miliona ljudi, koje 40% svojih potreba za hranom zadovoljava iz uvoza (više od 50% mesa i mlečnih proizvoda Rusija uvozi). Na prošlogodišnjem nastupu 20 srpskih kompanija je ostvarilo oko hiljadu kontakata, a za vreme trajanja sajma dogovoreno je više potencijalnih izvoznih poslova u vrednosti od 27 mil EUR.

Zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini, izvoz srpskih prehrambenih proizvoda u Rusiju svake godine raste (u 2011. godini zabeležen je rast od približno 40%), te ona predstavlja veoma značajno izvozno tržište za našu zemlju.

*izvor: www.ekapija.com

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.