Riblja pašteta od tolstolobika

Riblja pašteta od slatkovodne ribe – tolstolobika, potpuno je nova vrsta proizvoda koja se pojavila na tržištu prehrambene industrije kod nas, ali i u regionu. Nova vrsta riblje paštete proizvedena je u Fabrici za preradu ribe kompanije DTD Ribarstvo, a izabran je upravo tolstolobik, riba koja se smatra vrlo pogodnom za ishranu ljudi, jer sadrži visok nivo Omega 3 nezasićenih masnih kilselina.
Ova riblja pašteta karakteristična je i jedinstvena po tome što je tolstolobik od kojeg je proizvedena, uzgajan upravo u ribnjacima DTD Ribarstva u strogo kontrolisanim uslovima, te je na taj način kvalitet sirovine u potpunosti zagarantovan.

Riblja pašteta od tolstolobika

Više od polovine sastava paštete čini tolstolobik koji se zbog svojih hranljivih vrednosti svrstava u funkcionalnu hranu. Osim tolstolobika, sastav paštete čine i suncokretovo ulje, paprika, ekstrakt celera, so i drugi sastojci. Posna je i poseduje visok sadržaj proteina a nizak masti, zbog čega je naročito pogodna za decu, sportiste, kao i za ishranu u periodu posta.
Osim paštete od tolstolobika, u Fabrici za preradu ribe proizvodi se i pašteta od haringe, morske ribe čije nutritivne vrednosti mogu da zadovolje i one najzahtevnije, a u DTD Ribarstvu najavljuju i potpuno nove vrste, poput paštete od šarana.
Novoizgrađena Fabrika za preradu ribe u Bačkom Jarku - jedna od najsavremenijih u Evropi, maksimalno je automatizovana i u potpunosti zadovoljava najstrože evropske standarde u oblasti bezbednosti hrane. 2010. godine sertifikovan je sistem menadžmenta kvalitetom ISO 9001:2008 kao i HACCP princip čime su se stekli uslovi za izvoz proizvoda na tržište Rusije, kao i u zemlje Evropske Unije. Izgradnja fabrike je završena tokom 2010, a početkom ove godine pušteno je u rad nekoliko proizvodnih linija, među kojima i proizvodna linija ribljih pašteta.

Agropress

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.