Vaspitači i kuvari posetili Bio-farmu Mamužić

Na bio farmi „Mamužić" u Ljutovu organizovana je manifestacija „Dani otvorenih farmi" u saradnji Predškolske ustanove „Naša radost" Udruženje TERRA'S. Bila je to prilika da se vaspitači i kuvari „Naše radosti" na licu mesta upoznaju sa procesom proizvodnje organskih proizvoda.Manifestacija je realizovana u okviru projekta "ORGANICA.net" podržanog od strane Evropske unije, a sprovodi ga Udruženje TERRA'S u saradnji sa Udruženjem Slap iz Osijeka u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatske i Srbije.

Vaspitači i kuvari „Naše Radosti" na licu mesta imali su priliku da se upoznaju sa načinom organskog uzgoja voća, povrća i žitarica. Svi su složili da bi trebalo da se uvedu zdravi obroci sa organskim poroizvodima. Za početak će se napraviti i posebni jelovnici.

{youtube}3jrBmdaGYww{/youtube}

Glavni cilj projekta je stvаrаnje novih mogućnosti zаpošljаvаnjа u sektoru orgаnske proizvodnje i uspostаvljanje progrаma podrške i prekogrаničnih mreža koje će eko-preduzetnika učiniti konkurentnijim nа domаćem, regionаlnom i EU tržištu. Manifestacija je praktični deo, odnosno nastavak seminara organizovanog u julu za vaspitače, kuvare i roditelje PU „Naša radost", ali se poziva i celokupna javnost zainteresovana za ovu vrstu hrane.

Učesnicima su podeljene brošure „Hranom do zdravlja" i ostali edukativno-informativni materijali koji odgovaraju na pitanja: zašto konzumirati i gde nabaviti organske proizvode. Sledeći korak u realizaciji projekta je da vaspiači i kuvari iz Subotice odu u Osijek kako bi razmenili iskustva.

youecotv

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.