Dani vrganja na Kopaoniku

Zaljubljenici u prirodu i planinu, u periodu od 9. do 11. septembra, drugu godinu za redom biće u prilici da posete manifestaciju „Dani vrganja" na Kopaoniku, u organizaciji MK Mountain Resorta, Nacionalnog parka Kopaonik i Turističko-sportske organizacije „Raška“.

Dani vrganja na Kopaoniku

Tokom manifestacije „Dani vrganja“, koja poprima tradicionalni karakter, posetiocima će biti predstavljeni proizvodi od vrganja domaćih izlagača, a njihov kvalitet ocenjivaće stručni žiri u nekoliko kategorija: hladna predjela, čorbasta jela, roštilj od vrganja.

Za vreme trajanja manifestacije svakog dana se evidentira i meri vrganj u kategorijama I i II klase. Na svečanom zatvaranju manifestacije na centralnom trgu, u okviru apartmanskog kompleksa Konaci, uz bogat program kulturno umetničkog društva iz Raške, biće proglašen najteži vrganj na Kopaoniku.

Tokom trajanja takmičenja, ispred restorana Zvrk biće izložena etno ponuda potkopaoničkog kraja (proizvodi domaće radinosti, stara jela, izvorno pevanje). Svakog dana za vreme trajanja manifestacije u krugu Konaka će biti otvoreni štandovi sa proizvodima od gljiva u trajanju od 9 do 22:00 časa.

Izvor: Poljopartner

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.