Leskovac: Roštiljijada najavljuje feštu

LESKOVAC - Festival dobre hrane i muzike ove godine počeće 29. avgusta, a gurmani će u specijalitetima sa skare moći da uživaju do 5. septembra. Kao i predhodne 22 godine, Roštiljijada se održava na centralnom gradskom bulevaru kojim će ove godine po prognozi Turističke organizacije prošetati sitih pola miliona gostiju iz zemlje i sveta. Svi štandovi su već rasprodati, a pored roštilja prodavaće se pečenje, svadbarski kupus, mućkalica, kulinarski mirisi i ukusi iz cele Srbije.
 
 Leskovac: Roštiljijada najavljuje feštu

Sudeći po interesovanju zakupaca štandova kriza neće pogoditi Roštiljijadu. Narod ne želi da se odrekne dobrog zalogaja, a biće i dobrog provoda jer smo se istinski potrudili da iz Leksovca svi odu punog stomaka i duše, kaže Žikica Nestorović, direktor Turističke organizacije koji naglašava da tri godine nisu menjali cene zakupa štandova. Kvadrat u prvoj zoni je 5.166 a u drugoj 3.876 dinara.

Samo iz Slovenije po najavio njihovog ambasadora u Beogradu stići će nam tri hiljade Slovenaca. Organizoavne dolaske su najavili i iz Austrije i Nemačke. Već tradicionalno „braća“ iz bivših Ju republika nas ne zaobilaze, zadovoljan je Nestorović.

Štićenici Doma za stara lica i najmlađi pacijenti leskovačke Opšte bolnice već se raduju „ginisovki“ jer svake godine roštiljdžije obaraju rekord u pravljenju najveće pljeskavice na svetu koju im posle posluže. Prošlogodišnja je bila teška 51 kilogram, a ove godine će pokušati sa par kilograma težom da se upišu u ginisovce.

Srednjoškolci iz cele Srbije koji pohađaju ugostiteljske škole takmičiće se u pripremi najukusnijih jela sa roštilja, a ova disciplina će imati i svoje seniorske takmičare. Prošlogodišnji gurmanski šampion je bio motel „Predejane“ iz istoimene varošice.

Pokrovitelj manifestacije su grad Leskovac, Ministrastvo ekonomije, EPS, pivare, fabrike lekova... medijski pokrovitelj je i naš list.

IZVOR:Novosti

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.