Šljivovica „Razumenka” u DIS-u

Najveći domaći lanac supermarketa DIS predstavio je više od 50 novih proizvoda pod zajedničkim nazivom „Ukusi Srbije“. U DIS-u su odlučili da građanima ponude najbolje srpske tradicionalne proizvode sa tradicionalnim imenima.

- Zamislite da vas neko ponudi pitom potrpačom od seljačkih kora sa sirom „Milšom“, domaćom štrudlom sa višnjama „Jevrosimom“ ili sirupom od zove „Sladoje“. Ta naša stara imena su toliko lepa da nam je bilo zadovoljstvo da ih nalazimo i dajemo našim proizvodima.

dis 

To je ono što mi zovemo proces brendiranja. Rakija šljivovica se zove „Razumenka“, a med sa orasima je „Stojak“ - kaže za „Blic“ Ivan Šuleić, direktor marketinga DIS-a, ističući da posebno „Stojak“ izaziva osmehe kod kupaca.

Ova stara, skoro zaboravljena srpska imena, koja su davana svakom od proizvoda „Ukusi Srbije“, nalažena su na razne načine - od pretraživača porodičnih stabala, preko internet enciklopedije Wikipedia.

Šuleić kaže da su birani proizvodi vrhunskog kvaliteta i autentičnog domaćeg ukusa. Prema njegovim rečima, proizvodi su birani tako da su pravljeni isključivo od domaćeg voća, povrća i žitarica, u domaćim fabrikama, po tradicionalnoj recepturi uz poštovanje najstrožih propisa o bezbednosti tehnoloških procesa.

DIS je početkom godine pokrenuo veliku akciju „Kupuj domaće u domaćoj trgovini“ s ciljem podsticanja kupovine domaćih proizvoda.

BLIC 

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.