Srpske kompanije na sajmu hrane u Moskvi

Rusko-srpski trgovinsko-informacioni centar (RUSERB) organizovaće u septembru na Svetskom sajmu hrane u Moskvi susret kompanija prehrambene industrije iz Srbije sa distributerima i trgovinskim lancima iz Rusije, izjavio je direktor tog centra Vjekoslav Cerovina.

Srpske kompanije na sajmu hrane u Moskvi

On je rekao da će susret biti organizovan 14. septembra, u okviru sajma koji traje od 13. do 16. septembra i da je to prva aktivnost RUSERB centra koji je zvanično počeo da radi početkom ovog meseca.

Cerovina je istakao da centar ima za cilj povezivanje ruskih i srpskih preduzeća i unapređenje izvoza i uvoza, razmene roba i usluga, ljudi, tehnologija i znanja.

RUSERB ima sedište u Beogradu i Moskvi, a nastao je u junu 2011. godine kao rezultat saradnje Ruske agencije za podršku malim i srednjim preduzećima iz Moskve i beogradske kompanije Maš Media International.

Mreža od 40 centara Ruske agencije za podršku malim i srednjim preduzećima širom Rusije kroz saradnju sa MMI, postala je snažna platforma za povezivanje, promociju i komunikaciju srpske privrede u Rusiji.

Izgrađen je kvalitetan sistem koji će povezivati i promovisati ruske i srpske privrednike i preduzeća, kako u Rusiji, tako i u Srbiji.

Ruska agencija za podršku malim i srednjim preduzećima je osnovana na inicijativu Vlade Rusije 1992. godine i veoma uspešno posluje na nekoliko kontinenata.

Maš Media International je na tržištu prepoznatljiv kao organizator dve prestižne poslovne manifestacije sa tradicijom uspeha - Međunarodni sajam brendova (Brand Fair) i Biznis Partner.

IZVOR:Tanjug

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.