U "Tigru" kuvaju za trgovinske lance

Kompanija "Tigar" iz Pirota, poznata po gumarskom programu, godinama je i veliki proizvođač hrane. "Tigar ugostiteljstvo" svakog dana priprema obroke za blizu 5.000 radnika zaposlenih u Korporaciji "Tigar" i fabrici "Tigar Tyres", kao i gotova jela, roštilj, salate i kolače pripremljene po tradicionalnim pirotskim receptima koji se distribuiraju u većim trgovinskim lancima širom Srbije - "Maxi", "Tempo", "Rodić", "Supervero", "Idea"...

U

"Tigrovi" ugostitelji, dobitnici su brojnih priznanja na takmičenjima kuvara širom Srbije, a odnedavno snabdevaju hranom i radnike "Alpine" na Koridoru 10.

- Zaposleni u "Tigru" imaju redovan topli obrok u restoranima naše fabrike. Obroci su sastavljeni tako da zadovoljavaju energetske potrebe proizvodnih radnika - kaže Marjan Savić, menadžer kuhinje u "Tigrovom ugostiteljstvu", i dodaje da hranu spremaju i za klijente van fabričkog kruga.

- Usluga je korektna, a hrana raznovrsna - kaže Miodrag Kostić, radnik na održavanju u "Tigar obući".

Milan Ilić koji je zaposlen u Sektoru kontrolinga u "Tigru" već šest godina se hrani u fabričkom restoranu i kaže da je izbor hrane veliki, od raznovrsnih peciva, pita, do kuvanih jela i roštilja, a veliki je izbor deserata i voća.

"Tigar ugostiteljstvo" je pionir u pokretanju usluga keteringa u pirotskom kraju. Ideja je bila da se Piroćancima, ali i žiteljima Dimitrovgrada, Babušnice i Bele Palanke olakša organizacija slavlja, raznih svečanosti i drugih okupljanja.

- Bila nam je čast da naše specijalitete služimo i na humanitarnoj aukciji na Belom dvoru u Beogradu - nastavlja Marjan Savić.

Prema njegovim rečima, samo u prošloj godini bilo je 1.200 porudžbenica za ketering.

- To znači da je blizu 20.000 stanovnika pirotskog kraja za proteklih šest godina koristilo usluge "Tigrovog" keteringa. Razlozi za ekspanziju ove vrste usluga su pristupačne cene, širok izbor svih gotovih jela i deserata i negovanje tradicionalne kuhinje. Sve dostavljamo brzo i efikasno na kućnu adresu - kaže Savić.

U "Tigar ugostiteljstvu" ističu da su napravili i dobar poslovni potez pripremajući hranu za radnike "Alpine" koji rade na Koridoru 10 u Pirotu i Dimitrovgradu.

- Mesečno za radnike "Alpine" pripremimo 13-15.000 obroka i tri puta dnevno svežu hranu vozimo na gradilišta. Jelo se doprema i radnicima na punktovima, koji zbog složenosti poslova ne mogu da prekidaju rad. Nadamo se da će biti posla za naše kuvare sve dok traju radovi na koridoru. Ovo iskustvo sa "Alpinom" nam je posebno dragoceno, s obzirom na to da imamo kapacitete i mogućnosti da preuzmemo ishranu radnika na ostalim deonicama puta od Niša do bugarske granice - kaže Savić.

Direktor radova "Alpine" na zaobilaznici kod Dimitrovgrada i na deonicama od Pirota do Dimitrovgrada Koridora 10, Predrag Topalović, kaže da je vrlo zadovoljan saradnjom sa "Tigrom".

- Na vreme nam dostavljaju obroke koji stižu i do radnika na udaljenim punktovima. Nekada radimo i u dve smene, a obično u proseku oko 250 radnika dobija tri dnevna obroka. Meni je ipak najvažnije da su radnici zadovoljni obrocima koje dobijaju - kaže Topalović.

Sami radnici na koridoru su rekli novinarima "Blica" da je hrana kvalitetna i da obroci stižu na vreme. Dimo Dimov iz Devina u Bugarskoj ne sakriva svoje zadovoljstvo nakon obilnog ručka.

- Najviše mi znači što su obroci koje svakodnevno dobijamo iz "Tigrove" kuhinje obilni i sasvim dovoljni za ovakav naporan fizički rad koji obavljam. S obzirom na to da hrana stiže iz Pirota, prosto je neverovatno da sa obrocima nijednom nisu zakasnili, što je za svaku pohvalu - kaže Dimov.

Strahinja Marković iz Beograda već četiri meseca se hrani u restoranu koji je prilagođen za radnike "Alpine" koji grade Koridor 10.

- Pošto smo po ceo dan na suncu i u pesku, na gradilištu, mnogo je važno što obroke dobijamo u restoranu. Hrana je kao domaća, a higijena na nivou - kaže Marković.

"Tigar Ugostiteljstvo" od nedavno proizvodi i gotova jela za širu potrošnju koja distribuira pirotska firma SAM u poznatim trgovačkim lancima širom zemlje - "Maxi", "Tempo", "Rodić", "Supervero", "Idea"...

IZVOR:Blic

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.