Ponuda zajma izmedu pojedinca u roku od 24 sata!
(Ponuda / Prirodni sokovi)

Ponuda zajma izmedu pojedinca u roku od 24 sata!
03-27-2020

Rješenje vašeg problema s novcem
(Ponuda / Mašine i oprema)

Rješenje vašeg problema s novcem
03-27-2020

Ozbiljna i brza ponuda zajma
(Potražnja / Mašine i oprema)

Ozbiljna i brza ponuda zajma
03-27-2020

SRPSKI KRALJ MESA ZASLAĐUJE SVOJE CARSTVO

ZA vlasništvo nad kikindskim AD "Banini" zasad su zainteresovani Fabrika biskvita "Jafa" i Industrija mesa "Matijević", Petra Matijevića. Obe ove kompanije, naime, za po 500.000 dinara otkupile su tendersku dokumentaciju i tako potvrdile nezvanične najave da su voljni da preuzmu poznatu kikindsku fabriku, koja se, odlukom Privrednog suda u Zrenjaninu, uz saglasnost najvećih poverilaca - bankara i države - nudi na prodaju u okviru stečaja.

Aukcijska prodaja je, inače, zakazana za 21. mart. Početna cena celokupne imovine "Baninija" je 15 miliona evra, što je polovina procenjene vrednosti fabričkog vlasništva. Po mišljenju ekonomista, budući gazda proizvodnjom će veoma brzo nadomestiti utrošeno za ovu akviziciju. Uslov je, naravno, da tokom prodajnog nadmetanja cena posrnulog srpskog giganta u konditorskoj industriji osetnije ne poraste.

Inače, "Banini" je odavno u blokadi. Njegovi pogoni, proizvodnja, prodajna mreža i robna marka prethodno su, pod, najblaže rečeno, neobičnim okolnostima izdati u zakup sestrinskoj firmi DOO "Konditori Malenčić", čiji je stopostotni gazda Branko Malenčić, jedan od gazda i rukovodilaca "Baninija". Malenčiću su tada ustupljeni i svi zaposleni.

Izvor: Novosti