Ponuda zajma izmedu pojedinca u roku od 24 sata!
(Ponuda / Prirodni sokovi)

Ponuda zajma izmedu pojedinca u roku od 24 sata!
03-27-2020

Rješenje vašeg problema s novcem
(Ponuda / Mašine i oprema)

Rješenje vašeg problema s novcem
03-27-2020

Ozbiljna i brza ponuda zajma
(Potražnja / Mašine i oprema)

Ozbiljna i brza ponuda zajma
03-27-2020

PEGLANA BREND KOJI PRIVLAČI TURISTE

Možemo da se ponosimo time da grad Pirot ima nekoliko brendova: pirotski kačkavalj, sir, peglana kobasice, kao i pirotsko jagnje i pirotski ćilim, a cilj nam da te brendove popularizujemo" rekao je agenciji Beta na Sajmu turizma u Beogradu gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

On je naglasio da je i zbog turizma potrebno mnogo više ulaganja u infrastrukturu tog kraja Srbije.

"Da bi turizam bio u pravom smislu te reči profitabilan, vi morate da budete dostupni, tako da nam znači izgradnja Koridora 10, ali država mora da učini dostupnijim regionalne puteve, naročito put Knjaževac-Pirot koji je loš, a mora i da se napravi alternativna trasa pristupa s Koridora 10 Jabučkom ravništu", rekao je gradonačelnik Pirota.

Dodao je da je Opština prošle godine radila na revitalizaciji i asfaltiranju lokalnih puteva.

Vasić je rekao da je broj noćenja povećan od otvaranja Koridora 10 i fabrike guma "Mišlen", ali dolaze uglavnom poslovni ljudi i turisti u tranzitu.

"Mi želimo i prave turiste i zbog toga, preko turističke organizacije, nastupamo na ovakvim sajmovima", rekao je Vasić i dodao da je u toku i kategorizacija privatnih smeštaja.

Pirot je, kako kaže, dobittnik dve Evropske nagrade za gastronomiju i očuvanje kulturnog nasledja.

Na prezentaciji turističke ponude Pirota održana je i modna revija, a štand je bio ukrašen nadaleko čuvenim pirotskim ćilimima.

Kao najznačajnije manifestacije Pirota gradonačelnik je izdvojio Sajam peglane kobasice, "Čiz fest" - na kojem će oktobra nastupiti i poznati proizvodjači sira iz Evrope, kao i sajam pita u Beloj Palanci - "Banicijadu".

Direktor Turstičke organizacije Pirota Bratislav Zlatkov je rekao da je taj grad zabeležio rast od 6.000 noćenja u odnosu na prethodnu sezonu.

"Još nam nedostaju veći smeštajni kapaciteti, ali se trudimo, verujem da se otvaranjem Koridora 10 potpuno otvara i Pirot", dodao je Zlatkov.

On smatra da bi trebalo iskoristiti lepote Stare planine na kojoj se može pokrenuti sportski turizam.

Sve video priloge sa ovog dogadjaja možete preuzeti OVDE